ایجاد شخصیت حقوقی مستقل از شرکا
همانطور که در مقاله مشارکت مدنی به زبان ساده گفته شد، استارتاپ تا زمان تأسیس شرکت، با انعقاد قراردادهای همچون قرارداد هم بنیانگذاران و قرارداد مشارکت شخصیت حقوقی مستقل از خود ایجاد نمیکنند اما با تأسیس شرکت هم بنیانگذاران قادرند به نام شرکت به انجام امور زیر اقدام نمایند:
۱-افتتاح حساب به نام شرکت
۲-شرکت در مناقصه و مزایده
۳-اقامتگاه و نام مجزا از نام و اقامتگاه مجزا
۴-امکان استفاده از تسهیلات شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای خلاق
۵-اخذ تسهیلات
۶-کسب اعتبار بیشتر برای استارتاپ
استقلال داراییها هم بنیانگذاران از استارتاپ
ایجاد شخصیت حقوقی مستقل منجر به استقلال داراییهای هم بنیانگذاران از استارتاپ میشود. درنتیجه:
۱-داراییهای مادی و معنوی شرکت به نام شرکت میشود. لذا از خطر توقیف توسط طلبکاران شخصی هم بنیانگذاران مصون میمانند.
۲-طلبکاران شرکت صرفاً داراییهای شرکت را میتوانند توقیف نمایند و صرفاً به دلیل بدهی شرکت امکان توقیف اموال هم بنیانگذاران وجود ندارد.
۳-بعضی از اموال که امکان ثبت آنها بهصورت مشترک وجود ندارد (مانند دامنه وبسایت) به نام شرکت میگردد. لذا برای هم بنیانگذاران با آرامش خاطر بیشتری میتوانند به رشد و توسعه کسبوکار خود توجه نمایند. زیرا تا زمانی که اموالی از استارتاپ به نام یکی از هم بنیانگذاران است وی میتواند به نام دیگری منتقل نماید و استارتاپ را در معرض خطر قرار دهد. اقامه دعوا در صورت وجود قرارداد نیز هزینه زیادی را بر سایر هم بنیانگذاران متحمل میکند.
محدودیت مسئولیت هم بنیانگذاران
پیش از ثبت استارتاپ در قالب شرکت تجاری، درصورتیکه بیش از آورده طرفین، بدهکار شوند، هرکدام به نسبت سهمشان در پرداخت بدهی مسئولیت دارند. اما در شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص، شرکا تا حدود سرمایه شرکت مسئول پرداخت بدهی هستند و طلبکار شرکت نمیتواند برای وصول طلبش به آنها رجوع کند.